Grote belangstelling voor Lichtjeskribbetocht

in

Kerstfeesten

Op Kerstavond, 24 december, geen dienst in een kerkgebouw maar een Lichtjeskribbetocht buiten. Georganiseerd door de vrijwilligers van de kindernevendiensten Maranathakerk en Bergkerk, met hulp van verschillende gemeenteleden. Vanuit de Maranathakerk was er een kerstwandeling uitgezet met zes tableau vivants van het kerstverhaal. Voor twee scenes waren partytenten opgezet (door Henk en Gerard). Gelukkig zat het weer mee.

Zo’n kleine honderd deelnemers, jong en oud, verzamelden zich vanaf half zeven uur bij de Maranathakerk. Daar werden ze opgevangen door een romeinse opperbevelhebber (ds. Mark van der Laan). Alle kinderen kregen een lampion mee (van Marleen en Frouckje).

In groepjes ging men op pad om dan op aanwijzingen van engelen (Lizette, Jet, Maartje en Cecile) een weg te volgen langs zes kerstscènes. Als eerste moest men zich op deze reis, in opdracht van keizer Augustus, laten inschrijven bij twee romeinse soldaten (Hanne en Nelleke). Vervolgens kreeg men bij de drie Wijzen (Carolien, Jan en Peter) te horen dat een ster hen de weg wees naar een koning die zou zijn geboren.

Het volgende tableau vivant toonde koning Herodes (Sander), die geschokt reageerde op de berichtgeving over een nieuwe koning en waar de bedienden (Elise en Durkje) koekjes aan de voorbijgangers uitdeelden.

De reis werd vervolgd naar de Bethlehem, daar trof men een overvolle herberg, waar volgens de herbergier (Janke) echt geen plek was.

Op naar het vuurtje dat brandde in het Stadhoudersplantsoen. Daar hielden de vier herders (Roanne, Mike, Marco en Sharmila) de wacht bij hun schapen. Zij vertelden van de baby die ze hadden gezien; van het koningskind dat is geboren.

De herders wezen iedereen de weg naar de laatste engel (Karen). Zij vertelde de reizigers waar de redder van de wereld is geboren. Dan gaat de reis terug naar de kerk, via de tuin kwam men in de stal waar Jozef en Maria (Nick en Christy) blij hun kindje Jezus toonden.

Tot slot werd er in de grote zaal (door Marian, Annelies en Roosmarijn) warme chocolademelk geschonken met iets lekkers erbij. Alwaar zich spontaan rond de pianospelende Jorina een kerstkoor vormde.

Doordat allen die de Lichtjeskribbetocht gelopen hadden zich bij de volkstelling hadden moeten laten inschrijven werd duidelijk hoeveel kinderen en volwassenen hadden genoten van deze mooie Kerstavond.

Marinus van Kooij

Nog meer foto’s zien? Bekijk ze hier.

Delen:

Het laatste nieuws

Menu