Zomerkamp

Jaarlijks organiseert de afdeling Kampwerk van Jeugdwerk Den Haag-West in de zomervakantie een kampweek voor kinderen van 7 – 15 jaar.

Op een kampeerterrein met blokhutten, veel speelruimte en kampvuurplaats wordt door gemiddeld 40 kinderen en 12 begeleiders in 2-, 3-, 4 en 5- persoonstenten gekampeerd. Elk jaar is er een ander kampprogramma met een (geheim) thema. Naast de kampdienst en de avondsluitingen worden er spelen zoals dierengeluiden-spel, levend stratego, nachtopdrachtentocht en 7-kamp gedaan  We gaan zeker een keer zwemmen. In je “vrije tijd” kun je voetballen, tafeltennissen, lijnballen of in je tent lezen en kletsen. Eten, drinken en slapen doen we natuurlijk ook, evenals ’s avonds met elkaar veel zingen en bij het kampvuur zitten. Voor foto’s van voorgaande jaren: klik hier.

Deelnemers aan jeugdwerkactiviteiten ontvangen automatisch in december de kampgids. Deze is tevens aan te vragen bij Nelleke van Kooij, e-mail: info@zomerkampdenhaag.nl

Wil je komende zomervakantie ook (weer) mee op kamp?

Hou dan de eerste week van de zomervakantie (basisschool) vrij en schrijf je in! Wil je een betere impressie van het zomerkamp kijk dan ook eens op onze Facebook of op de website van het zomerkamp: www.zomerkampdenhaag.nl

Kampgangers uit het oog verloren?

Zomerkamp nieuws

Kampfilm-avond

Zaterdagavond 10 februari is de vertoning van de film van het Muziekkamp 2023 in Putten. Het is in de grote zaal beneden in de Bergkerk. Het begint om 19 uur en is om ± 21 uur afgelopen. Van harte welkom om mee te kijken hoe het op kamp was!

Volledige bericht bekijken

Muzikaal zomerkamp

Het jaarlijkse zomerkamp was ook dit jaar weer een succes. Ondanks de regen kon er gewoon in tenten geslapen worden en konden de meeste activiteiten doorgaan. Met ruim 41 deelnemers was het reuze gezellig. Dit jaar stond het kamp in het teken van muziek. Zo moesten er aan het eind van de week bands gevormd worden. Lees hier een kort verslag van dit zomerkamp en bekijk hier nog meer foto’s.

De hele groep.

Het tentenkamp

Eén van de bandjes.

Volledige bericht bekijken

Leuke kampfilm-avond

Leuk om elkaar weer te zien, leuke film van het afgelopen zomerkamp. Op zaterdagavond 11 februari kwamen oud zomerkampdeelnemers en hun ouders, in de grote zaal van de Bergkerk, bij elkaar om de film van de kampweek van afgelopen zomer te bekijken. En wat kreeg iedereen er weer zin in, zo’n heerlijk weekje kamperen in de zomer.

Komende zomer vindt het zomerkamp plaats in Putten op de Veluwe. Veel tieners en kinderen hebben zich al aangemeld. Wil je ook mee? Wacht dan niet te lang met opgeven, want er kunnen niet meer dan 50 deelnemers mee. Aanmelden kan via de website www.zomerkampdenhaag.nl

Bekijk hier nog enkele foto’s van de filmavond.

Volledige bericht bekijken

Sprookjeskamp Veldhoven

Zaterdag 17 juli stonden 43 kinderen (en 3 peuters/ kleuters) en 12 leiding gepakt en gezakt klaar om op kamp te gaan naar het scoutingterrein bij Veldhoven. De touringcar en de vrachtauto, met een vrijwillige chauffeur, kwamen mooi op tijd aan en alles werd uitgeladen. De tenten werden opgezet, de boodschappen gedaan en het kamp kon beginnen.

Elk jaar is het weer de vraag: wat is het thema? Na het eten en de afwas gingen we zingen in de kampvuurkuil, zaklampen mee en, hoe vreemd, liepen we door een deur de kampvuurplaats op. Na wat liedje hoorden we ineens een knal en was er rook en daar kwamen twee vreemde figuren.

Een man met een lange witte baard, een zwarte mantel en een punthoed en een vrouw met roze haar, een punthoed met lichtjes en een regenboog rok. Ze waren ruzie aan het maken. De vrouw, ze heet Grimmeke, was boos omdat ze in geen één sprookje voorkwam en vond dat haar broer, Andersom, daarvoor moest zorgen. Van kwaadheid had ze alle sprookjes door elkaar gegooid. We werden om hulp gevraagd, om de sprookjes weer compleet te maken en misschien konden we met z’n allen een sprookje voor Grimmeke schrijven? Natuurlijk wilden we helpen en zo deden we de rest van de week veel spel en andere activiteiten, die met sprookjes te maken hadden.

Elk groepje kreeg een eigen sprookje en ging een eigen groepsnaam verzinnen, die daarbij hoorde. We deden het toverdranken smokkelspel, het Sneeuwwitje spel, een spel om edelstenen te halen bij sprookjeshuizen, een sprokentocht in het donker, we zochten in stukken gehakte sprookjes bij elkaar en maakten magische knutsels. Steeds wonnen de groepjes stukken van sprookjes, van henzelf, maar ook van de andere sprookjes. Ook kwamen Andersom en Grimmeke langs om te kijken hoe het ging. Ook gingen we zwemmen in ons eigen zwembad en glijden op de buikschuifbaan, werden we arm bij het kampvuur, de trimbaan rond het kampterrein werd ook voor punten gedaan, de tieners gingen kanoën en we bekeken een film in onze eigen buitenbioscoop liggend op de luchtbedden en slaapzakken.

En elke avond schreef een groepje een stukje aan het sprookje voor Grimmeke.

Op donderdag moesten de groepjes hun eigen sprookje compleet krijgen en dat werd een spel met ruilen en opdrachten aan elkaar voor de eigen stukken. Toen dat gelukt was, was het tijd voor feest.

Op vrijdag werden de tenten opgeruimd en verhuisde iedereen z’n spullen naar de blokhut voor de laatste nacht daar. Die avond was er een lekker diner met tussendoor een vertelling van de sprookjes van de groepjes met toneelspel, liedjes en poppenkast. Daarna de disco en het kampvuur en lekker slapen in de grote zalen van de blokhut.

Het verhaal van de kampdienst op zondagmiddag ging over Jona, een bijzonder verhaal.

Zaterdag kwam de bus en bracht ons, na een gezellige kampweek met prachtig weer, weer veilig thuis.

Meer foto’s zijn hier te bekijken.

Volledige bericht bekijken

Zin in zomerkamp?

Al 36 jongens en meisjes hebben zich aangemeld. En jij? Ga je ook mee? Ben je de kampgids voor het komende zomerkamp kwijt? Download ‘m hier. Eerst meer lezen over het zomerkamp? Bekijk de website van Zomerkamp Den Haag. Gelijk inschrijven kan natuurlijk ook, klik dan hier.

Over 8 weken is het zover. Dan zetten we de tenten op in Veldhoven. Hieronder een paar foto’s om een indruk te krijgen van het terrein. Het bos was begin mei nog wat kaal, maar over 8 weken zeker flink begroeid.

Volledige bericht bekijken

Kampfilmavond online

Zaterdag 27 maart hebben we de kampfilm van het kamp in de zomer van 2020 vertoond. Bijna alle kinderen zagen we online, natuurlijk een beetje onwennig, maar wel leuk om er zo veel zo te zien.  De film ‘keken’ we met z’n allen thuis op de bank, met de popcorn die iedereen in de brievenbus had gekregen. Zo krijgen we weer zin in het kamp deze zomer, want dit jaar verwachten we wel weer op kamp te kunnen. Naar Veldhoven, waar we jaren geleden ook geweest zijn. Een grote blokhut met een groot tentenveld, in het bos. Meer info : www.zomerkampdenhaag.nl

Aanmelden? Graag! Leuk als je meegaat. www.jeugdwerkdenhaagwest.nl/zomerkamp/inschrijven/

Nelleke van Kooij

Volledige bericht bekijken

Kampfilmavond online

Deze filmavond stond gepland eind januari, maar ging dus niet door. Zaterdag 27 maart gaan we de kampfilm wel vertonen. Het wordt een online bijeenkomst. We hopen dat we alle kinderen, die vorig jaar zomer met ons op kamp waren, erbij zijn.

Dit jaar verwachten we wel weer op kamp te kunnen. Dit keer naar Veldhoven, waar we jaren geleden ook geweest zijn. Een grote blokhut met een groot tentenveld, in het bos. Aanmelden? Graag! https://www.jeugdwerkdenhaagwest.nl/zomerkamp/inschrijven/

Volledige bericht bekijken

Zomerkamp fantastisch

Met mooi weer, een leuk thema en gezellige kinderen werd het weer een fantastisch zomerkamp. Het thema was dit jaar Wild West. Op de website van het zomerkamp is een heel verslag van de week te lezen. Bekijk het verslag hier. Je kunt hier het fotoalbum bekijken.

Volledige bericht bekijken

Uit den ouden doos

Ben je zo’n 20 jaar geleden met ons zomerkamp meegeweest? En zou je de dia’s nog eens willen zien? Dat kan nu. Nelleke heeft oude dia’s van het jaar 2000, 1999 en 1998 ingescand en online gezet.

Bekijk ze hier.

Van sommige zomerkampen is een kort kampverslag terug te vinden op de website www.zomerkampdenhaag.nl. Kun je nalezen hoe het was.

Vossenjacht in het dorp tijdens Tijdreis-kamp in 1999 in Luyksgestel.

Volledige bericht bekijken

Het nieuwe vergaderen

Omdat niet zeker is of het zomerkamp dit jaar in juli wel of niet door kan gaan, gaat de leiding door met de voorbereidingen. Denk aan het verzinnen van de spelletjes, het samenstellen van het programma en het bedenken van een spannend thema. Normaal gebeurt dat tijdens gezellige kampvergaderingen bij de leiding thuis. Bij dat samenzijn borrelt de creativiteit op en komen de leukste ideeën op tafel.

Dit jaar komt de leiding echter niet fysiek bijeen, maar in videovergaderingen. Het is even wennen. Het vereist ook een zekere discipline, want als iedereen door elkaar kakelt komt er niets van een kampprogramma terecht. Maar als die discipline er is, dan is er het bijkomend voordeel dat er efficiënt vergaderd wordt en iedereen op tijd thuis is.

En nu maar hopen dat het zomerkamp kan doorgaan, want er hebben zich al 28 kinderen aangemeld.

Volledige bericht bekijken

Filmavond druk bezocht

Op zaterdag 25 januari werd de film van het zomerkamp van afgelopen zomer vertoond. Deze filmavond in de grote zaal onder de Bergkerk werd druk bezocht door kinderen en ouders. De twee keer 45 minuten film gaven een goede indruk hoe het er toegaat in het Zomerkamp.

In de pauze en na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen aan de leiding en om bij te praten.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken
Menu