Zomerkamp

Jaarlijks organiseert de afdeling Kampwerk van Jeugdwerk Den Haag-West in de zomervakantie een kampweek voor kinderen van 7 – 14 jaar.

Op een kampeerterrein met blokhutten, veel speelruimte en kampvuurplaats wordt door gemiddeld 40 kinderen en 12 begeleiders in 2-, 3-, 4 en 5- persoonstenten gekampeerd. Elk jaar is er een ander kampprogramma met een (geheim) thema. Naast de kampdienst en de avondsluitingen worden er spelen zoals dierengeluiden-spel, levend stratego, nachtopdrachtentocht en 7-kamp gedaan  We gaan zeker een keer zwemmen. In je “vrije tijd” kun je voetballen, tafeltennissen, lijnballen of in je tent lezen en kletsen. Eten, drinken en slapen doen we natuurlijk ook, evenals ’s avonds met elkaar veel zingen en bij het kampvuur zitten. Voor foto’s van voorgaande jaren: klik hier.

Deelnemers aan jeugdwerkactiviteiten ontvangen automatisch in december de kampgids. Deze is tevens aan te vragen bij Nelleke van Kooij, e-mail: info@zomerkampdenhaag.nl

Wil je in 2021 ook (weer) mee op kamp?

Hou dan de eerste week van de zomervakantie (basisschool) vrij en schrijf je in! Wil je een betere impressie van het zomerkamp kijk dan ook eens op onze Facebook of op de website van het zomerkamp: www.zomerkampdenhaag.nl

Kampgangers uit het oog verloren?

Zomerkamp nieuws

Kampfilmavond online

Zaterdag 27 maart hebben we de kampfilm van het kamp in de zomer van 2020 vertoond. Bijna alle kinderen zagen we online, natuurlijk een beetje onwennig, maar wel leuk om er zo veel zo te zien.  De film ‘keken’ we met z’n allen thuis op de bank, met de popcorn die iedereen in de brievenbus had gekregen. Zo krijgen we weer zin in het kamp deze zomer, want dit jaar verwachten we wel weer op kamp te kunnen. Naar Veldhoven, waar we jaren geleden ook geweest zijn. Een grote blokhut met een groot tentenveld, in het bos. Meer info : www.zomerkampdenhaag.nl

Aanmelden? Graag! Leuk als je meegaat. www.jeugdwerkdenhaagwest.nl/zomerkamp/inschrijven/

Nelleke van Kooij

Volledige bericht bekijken

Kampfilmavond online

Deze filmavond stond gepland eind januari, maar ging dus niet door. Zaterdag 27 maart gaan we de kampfilm wel vertonen. Het wordt een online bijeenkomst. We hopen dat we alle kinderen, die vorig jaar zomer met ons op kamp waren, erbij zijn.

Dit jaar verwachten we wel weer op kamp te kunnen. Dit keer naar Veldhoven, waar we jaren geleden ook geweest zijn. Een grote blokhut met een groot tentenveld, in het bos. Aanmelden? Graag! https://www.jeugdwerkdenhaagwest.nl/zomerkamp/inschrijven/

Volledige bericht bekijken

Zomerkamp fantastisch

Met mooi weer, een leuk thema en gezellige kinderen werd het weer een fantastisch zomerkamp. Het thema was dit jaar Wild West. Op de website van het zomerkamp is een heel verslag van de week te lezen. Bekijk het verslag hier. Je kunt hier het fotoalbum bekijken.

Volledige bericht bekijken

Uit den ouden doos

Ben je zo’n 20 jaar geleden met ons zomerkamp meegeweest? En zou je de dia’s nog eens willen zien? Dat kan nu. Nelleke heeft oude dia’s van het jaar 2000, 1999 en 1998 ingescand en online gezet.

Bekijk ze hier.

Van sommige zomerkampen is een kort kampverslag terug te vinden op de website www.zomerkampdenhaag.nl. Kun je nalezen hoe het was.

Vossenjacht in het dorp tijdens Tijdreis-kamp in 1999 in Luyksgestel.

Volledige bericht bekijken

Het nieuwe vergaderen

Omdat niet zeker is of het zomerkamp dit jaar in juli wel of niet door kan gaan, gaat de leiding door met de voorbereidingen. Denk aan het verzinnen van de spelletjes, het samenstellen van het programma en het bedenken van een spannend thema. Normaal gebeurt dat tijdens gezellige kampvergaderingen bij de leiding thuis. Bij dat samenzijn borrelt de creativiteit op en komen de leukste ideeën op tafel.

Dit jaar komt de leiding echter niet fysiek bijeen, maar in videovergaderingen. Het is even wennen. Het vereist ook een zekere discipline, want als iedereen door elkaar kakelt komt er niets van een kampprogramma terecht. Maar als die discipline er is, dan is er het bijkomend voordeel dat er efficiënt vergaderd wordt en iedereen op tijd thuis is.

En nu maar hopen dat het zomerkamp kan doorgaan, want er hebben zich al 28 kinderen aangemeld.

Volledige bericht bekijken

Filmavond druk bezocht

Op zaterdag 25 januari werd de film van het zomerkamp van afgelopen zomer vertoond. Deze filmavond in de grote zaal onder de Bergkerk werd druk bezocht door kinderen en ouders. De twee keer 45 minuten film gaven een goede indruk hoe het er toegaat in het Zomerkamp.

In de pauze en na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen aan de leiding en om bij te praten.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken
Menu