Kindernevendienst

Kindernevendienst vindt zondags plaats tijdens de kerkdienst in Bergkerk en Maranathakerk als er dienst is, respectievelijk vanaf 10 uur en 10.30 uur. Bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Met spel en knutselen wordt op speelse wijze het bijbelverhaal van de zondag verwerkt. Op bijzondere feestdagen zoals Kerst en Pasen wordt er door de kindernevendienst aan een speciaal project van Kind op zondag gewerkt.

Door de leiding en kinderen van de kindernevendienst wordt meegewerkt aan diensten voor jong en oud. Ook organiseren zij jaarlijks de speciale kerstavonddienst; het ene jaar in de Bergkerk het andere jaar in de Maranathakerk.

Kindernevendienst nieuws

Creatief Palmpasen

Als je Palmpasen zegt, zeggen de kinderen Palmpaasstokken maken. Deze jaarlijks terugkerende gebeurtenis, waarbij de kinderen van de kindernevendienst met hun rijk versierde palmpaasstokken in de kerk de intocht van Jezus verbeelden, kon dit jaar niet in deze vorm plaatsvinden.

Ds. Axel Wicke kwam met het idee dat alle kinderen dan maar thuis in kamer of tuin een eigen intocht moesten ensceneren. Omdat de leiding van de kindernevendienst daarvoor niet in de gelegenheid was, stelde de Jeugdraad, in de persoon van Roanne en Nelleke elf palmpaasstok-knutselpakketten samen. Die werden vervolgens bij de gezinnen thuis afgeleverd. Een enkele ouder had zelf in knutselmateriaal voorzien. Van het maken van de palmpaasstokken maakten sommige ouders foto’s en filmpjes, die tijdens de online-kerkdienst op Palmzondag door Andreas vertoond werden. 

Zo kon Palmpasen toch nog op gepaste wijze ‘gevierd’ worden.

Volledige bericht bekijken

Kerstavonddienst

Op 24 december werd in de Maranathakerk het kerstverhaal verteld en beelden de kinderen van de kindernevendienst het verhaal uit.

Behalve de jaarlijks terugkerende stal, bestond het decor ditmaal uit projectie van de situaties waarin de scenes speelden op de achtergrond van de absis. Chris van Dam wist het door Axel Wicke herschreven alom bekende kerstverhaal op passende wijze te vertolken. Zowel leiding als kinderen speelden een rol. Ook de kinderen in de kerk mochten in een scene meespelen. Dat was bij de grote volksverhuizing in het kader van de volkstelling. Bij de herders in het veld zagen we een als schaap verkleed peutertje Linde.

Bekijk hier de rest van de foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitgebeeld

Op zondag 1 september stond een versierde stoel voorin de Bergkerk. De vraag in het gesprekje met de kinderen was: voor wie is deze stoel? Misschien voor iemand die jarig is?  Lees hier verder.

Volledige bericht bekijken
Menu