KidsTime

KidsTime-middag

Is altijd één keer per maand op  woensdag- of zaterdagmiddag van 17.00-19.00 uur in ’t Valkennest in buurt- en kerkhuis Bethel. We doen leuke dingen zoals spel, handenarbeid, Sinterklaasfeest of Kerst. We eten dan ook met elkaar. De kosten zijn € 3,00 per kind per keer. Het is niet nodig om je op te geven voor een KidsTime-middag. Per uitnodiging kan je bekijken of je wilt komen. Aan het eind of het begin van een seizoen is meestal een bijzondere activiteit zoals een dagje uit of een weekendje weg. Hiervoor moet je je wel opgeven en dit kost meer dan een gewone KidsTime.

KidsTime nieuws

Moederdag KidsTime

Of je wel, geen of twee moeders hebt, het altijd leuk om iets zelf te maken ter gelegenheid van moederdag. Tijdens de KidsTime-middag op zaterdag 11 mei versierden de kinderen een fotolijstje. Toen dat klaar was kwam er een foto van henzelf in. Die had de leiding tussen het knutselen door gemaakt.

Na het knutselen werd er gezamenlijk bami of nassi gegeten. En bolletjes ijs met wafel en spikkels toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Knutselen met kurken

Je kunt heel leuke dingen maken met kurken. Om ze makkelijk te verwerken moet je ze vooraf wel even koken. Tijdens de KidsTime-middag op woensdag 17 april maakten de kinderen er vanalles van; van vogelhuisje en bootje tot schilderij.

Na het knutselen werd er gezamenlijk pizza gekegeten. Met toe een gezond stuk fruit.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Een poppetje of een bootje; het kan allemaal met kurken.

Je eigen voorletter kan ook.

Lekker pizza, de keuze is reuze.

Gezellig samen eten.

Volledige bericht bekijken

Lente bij KidsTime

Wat doe je aan het begin van de lente? Dan stop je bolletjes in de grond. Zo ook de kinderen tijdens de KidsTime-middag op woensdag 27 maart. Eerst moest er een potje gemaakt worden. Daarvoor gebruikten de kinderen chipsdozen die werden beplakt met halve wasknijpers. Wat kleuren en een versiering er omheen en daarna vullen met aarde. Er waren verschillende bolletjes, maar die waren door elkaar geraakt. Het is dus afwachten welke bloemen er uitkomen.

Na het knutselen en bollen planten werd er gezamenlijk gegeten. Dit keer Wraps en een eierkoek met slagroom en chocolaatje toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Potje beplakken met halve wasknijpers.

Daarna vullen met aarde en bloembolletjes.

En tot slot lekker Wraps eten.

Volledige bericht bekijken

Succesvolle Spel-KidsTime

Op zaterdag 16 maart was de grote zaal van Bethel ingericht met verschillende spelletjes. De kinderen konden sjoelen, tafeltennissen, touwtrekken, kloslopen en touwtje springen. Na eerst wat gedronken en gesnoept te hebben in ’t Valkennest, werd daar dan ook gretig gebruik van gemaakt. Na een intensieve spel-middag smaakte het diner met aardappelen, spinazie en slavink extra goed.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Knutselen met strijkkralen

Je kunt er meer mee maken dan je denkt. De kinderen maakten tijdens de KidsTime-middag op 28 februari de mooiste creaties van strijkkralen. Het was wel een heel gepriegel, maar de resultaten waren mooi.

Na het knutselen werd er gezamenlijk genoten van een eenvoudige maaltijd met een Danoontje toe.

Bekijk hier nog enkelen foto’s.

Volledige bericht bekijken

Vrolijke Valentijn

Woensdag 14 februari stond de KidsTime-middag in ’t Valkennest in het teken van Valentijn. De middag werd begonnen met het drinken van limonade en hartjes-snoepjes. De kinderen maakten van gekleurd papier een bloemenschilderij, waarbij de bloemen uit gekleurde harten bestonden. De vrolijkste boeketten werden zo gemaakt; voor je vriendje, je moeder of zomaar iemand.

Daarna was er de gezamenlijke maaltijd. De keukenleiding had z’n best weer gedaan. Op verzoek van een aantal kinderen werd er Spaghetti gegeten. Met als toetje verschillende kleuren vla met een hartje erin.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Knutselen met brooddeeg

Al dat plakkerige deeg aan je handen, dat vindt niet iedereen prettig. Maar de kinderen tijdens de KidsTime-middag op 27 januari gingen er lekker los mee. Na het knustselen en het wassen van de handen, werden er stapels pannenkoeken weg gewerkt. Waar laten ze het? Het toetje was dit keer veschillende soorten vers fruit met chocoladesaus om te dippen.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Spannende Nummerjacht

De KidsTIme-middag op 10 januari verliep in omgekeerde volgorde. Eerst werd er gegeten: verschillende soorten tosti’s en een wafel met slagroom en vruchtenhagel toe. Daarna gingen alle lampen in het hele Buurt-en-kerkhuis uit en verstopte de leiding zich.

De kinderen gingen in groepjes de zeven verstopte personen zoeken. Dat was heel spannend in het donker. Ze konden overal zitten: onder de piano in de kerkzaal, onder tafel in de voorkamer, in de kelder, op zolder tussen de kampspullen, achter het orgel, in de schuur, in de tuin of gewoon ergens achter een deur of bank. Als je iemand gevonden had, kreeg je een nummer. Wie het eerste bij een verstopte kwam kreeg het hoogste nummer. Het was dus belangrijk om zo snel mogelijk iedereen te vinden. En dat viel niet mee. Maar het was wel een hele leuke activiteit.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Kunstige Kerstkrans

Tijdens de Kerst-KidsTime op woensdag 13 december in ’t Valkennest, knutselden de kinderen met stroken gekleurd papier een kerstkrans in elkaar. Aan het eind van de middag lagen er verschillende varianten, de één nog mooier dan de andere. De KidsTime-middag werd afgesloten met een kerst-buffet. Je kon verschillende hapjes kiezen. Als toetje waren er dikkertjes met ijs en slagroom.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Sintknutsels

Buiten donker en nat, binnen warm en gezellig. Sinterklaastijd, met snoepgoed op tafel, lekker knutselen. Een Sinterklaaslied kleuren, Picasso-Sinterklaas-schilderij verven of een stoomboot maken. Keuze genoeg om lekker creatief bezig te zijn tijdens de KidsTime-middag op 24 november in ’t Valkennest. Daarna werd er gezamenlijk gegeten in de huiskamer van Buurt-en-kerkhuis Bethel. Dit keer wraps en vla met mandarijntjes, kruidnootjes en slagroom toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Spelletjes KidsTime

Buiten kwam de regen met bakken uit de hemel en binnen was het knus en gezellig. Een groepje dappere kinderen had het slechte weer getrotseerd en was naar de KidsTime-middag op woensdag 8 november gekomen. Na het bekende welkomstdrankje en snoepje gingen de kinderen spelletjes doen in de grote zaal, zoals trefbal en flessenvoetbal.

Het spelen werd onderbroken voor het diner. Op het menu stonden heel veel broodjes hamburger of kipcorn en een danoontje als toetje. Na het eten was er nog even tijd voor verstoppertje in de heel donkere grote zaal. Kortom: er waren dit keer weinig kinderen maar het was wel heel leuk en gezellig.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Spatten met verf

Een techniek die we tijdens een KidsTime-middag heel lang niet meer hebben toegepast: spatten met waterverf. Gekleed in oude kleren gingen de kinderen tijdens de KidsTime-middag op 21 oktober met tandenborstel, spatgaasje en verf aan de slag. Dat viel nog niet mee. De verf moest dun genoeg zijn om te spatten en niet te dun, want dan kreeg je druppels. Uiteindelijk ontstonden er op papier ware kunstwerkjes.

De gezamenlijke maaltijd bestond dit keer uit tomatensoep met balletjes en stokbrood met verschillende soorten beleg. Voor het toetje konden de kinderen kiezen uit verschillende soorten vla of een mix ervan.

Bekijk hier de rest van de foto’s.

Volledige bericht bekijken

Dierenknutsel-KidsTime

Omdat het woensdag 4 oktober dierendag was, stond de KidsTime-middag in het teken van het dier. Er werden door de kinderen dierenknutsels gemaakt en er werd geen vlees gegeten. Van eierdozen en vouwkarton werden verschillende dieren gemaakt en vervolgens beschilderd of beplakt. Het was leuk om te doen en ook nog reuze gezellig. Na het knutselen werd er gezamenlijk gegeten. Lekkere overfriet, appelmoes, tomaatjes, kaassoufflé en vegetarische gehaktballetjes. Met een banaan of appel toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Zandschilderen niet eenvoudig

Op 20 september was de eerste KidsTime-middag van het seizoen. De kinderen gingen dit keer schilderen met zand. Dat was nog niet zo makkelijk. Je moest heel nauwkeurig eerst lijm op de tekening aanbrengen en daarna het gekleurde zand. Daarna het overtollig zand er weer afschudden, zonder het te mengen met de reeds aangebrachte andere kleuren. Uiteindelijk werden er mooie kunstwerkjes gemaakt.

Na het zandschilderen aten we gezamenlijk macaroni en kregen een ijsje toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Dagje Drievliet

Stralend weer en een rustig pretpark. Wat wil je nog meer? Met een dagje Drievliet werd het jeugdwerkseizoen dit keer afgesloten. Voor zowel kinderen, tieners als leiding was het weer genieten. Het was wel warm, maar met voldoende drinken, wat schaduw en waterpret was het wel te doen.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Vrij Knutselen

Wat gebeurt er als je zegt dat de kinderen alle knutselmateriaal dat in de kasten voorhanden is mogen gebruiken? Tijdens de KidsTime-middag op woensdag 17 mei kozen de kinderen zelf het materiaal en de techniek. De één maakte een schilderij op doek, de ander figuren van PlayMais en weer een ander een mooie tekening. Er was zelf een jongetje die een minivoetbalveldje maakte. Kortom een zeer creatieve KidsTime-middag.

En de gezamenlijke maaltijd? Die was een beetje feestelijk. Met patat, snacks en een cupcake met slagroom en hagelslag toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Bingo: altijd leuk

Tijdens de KidsTime-middag van 6 mei werd er Bingo gespeeld. Er waren weer veel prijzen te winnen. Het was reuze gezellig. En iedereen had wel prijs.

Als maaltijd aten we naar keuze Bami of Nasi met als toetje een dubbellikker.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Wat zit er in?

Reuze interessant om een defect en niet meer te repareren apparaat open te maken om te kijken wat er in zit. Maar hoe krijg je het open? Voor sommige kinderen was het een uitdaging om defecte apparaten open te krijgen. Soms moest er gespecialiseerd gereedschap aan te pas komen en soms bruut geweld. Zit er echt een harde schijf in een harddisk? Hoe ziet de binnenenkant van een printer of een telefoon eruit? Tijdens de sloop en bouw KidsTime-middag op woensdag 12 april werd door de kinderen allerlerlei apparatuur gedemonteerd. Sommige kinderen maakten van de verschillende onderdelen een nieuw ding. Iedereen vond het leuk om te doen. Na al dat geknutsel werd er samen gegeten. Op het menu stond soep en broodjes gezond met een danoontje toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Wie wist het meeste?

Dit keer geen knutselen of spelletjes tijdens de KidsTime-middag op 25 maart, maar een heuse quiz.

Om de hersenen wat op te warmen werden eerst de ja/nee vragen gesteld. Daarna volgde het serieuzere werk. De kinderen waren verdeeld in teams en elk team mocht, als ze aan de beurt was, een balletje met de categorie grabbelen. Uit die categorie werd een vraag gesteld. Zo waren er vragen over aardrijkskunde, religie, sport, Disney, tv&film, dieren, muziek, raadsels en nog veel meer. Goede antwoorden leverden punten op voor je team. Het was gezellig maar ook spannend. Wie wist het meeste? Het team van Jet en Maartje won de quiz. Zij mochten als eerste een prijs in ontvangst nemen. Daarna mocht iedereen een prijsje uitzoeken.

Op het menu voor het diner stond dit keer alles wat rond was: gehaktballetjes, krielaardappeltjes, doperwtjes en tomaatjes. Als toetje kregen de kinderen een wafel met slagroom die versierd werd met gekleurde hagelslag.

Bekijk hier de rest van de foto’s.

Het ja/nee-spel
De teamvragen
Volledige bericht bekijken

Zandschilderen of PlayMais

Knutselen met PlayMais of een zandschilderij maken, of beiden. Dat deden de kinderen tijdens de Knutsel-KidsTime-middag op woensdag 8 maart in ’t Valkennest.

Na het gebruikelijke glaasje limonade en een snoepje, werden de mooiste kunstwerken gemaakt. Sommige kinderen konden er niet genoeg van krijgen. Een enkeling vroeg zelf om wat materiaal om thuis verder te kunnen knutselen.

Het gezamenlijke diner bestond uit broodjes knak- of rookworst en als toetje keuze uit verschillende soorten vla of yoghurt.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Feesthoeden en maskers

Met een feesthoed en een masker kun je naar het Carnaval. Tijdens de KidsTime-middag op woensdag 15 februari maakten de kinderen zelf feestelijke hoeden en maskers. Het knutselen was erg gezellig en samen eten ook. We aten macaroni en een danoontje toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Textiel verven

Je eigen T-shirt beschilderen of een linnen tasje, dat is pas leuk. Dat deden de kinderen tijdens de KidsTime-middag op 28 januari. De mooiste creaties werden gemaakt met textielstiften of met textielverf. Na het schilderen werd er lekker een broodje hamburger gegeten, met een vlaflip toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

De alleskunner

De KidsTime-middag van 11 januari begon zoals gewoonlijk met het drinken van limonade en het eten van een snoepje. Daarna speelden de kinderen allerlei spelletjes, individueel of in tweetallen om te bepalen wie de Alleskunner van de middag zou worden.

Zo moesten er bekers en borden zo hoog mogelijk gestapeld worden. Van een krantenpagina moest een zo lang mogelijke sliert gescheurd worden. Dit bleek de moeilijste opdracht te zijn. Van blokken moest een zo hoog mogelijke toren gebouwd worden. Het pijnlijkst was de opdracht wie de meeste knijpers op zijn gezicht kon doen.

Het leukst was wel het zo snel mogelijk opeten van een aardbeienveter. En toen waren er ineens veel kinderen zoek. Zij hadden zich spontaan verstopt in de donkere kapel. In statafels, onder stoelen en onder de piano.

Tot slot speelden de kinderen het ja-nee-spel, waarbij het niet op behendigheid, maar op kennis aankwam.

En de winnaar; de Alleskunner werd: bij de meisjes Jade en bij de jongens Nathan-Minh.

De KidsTime-middag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd: wraps en een ijsje toe.

Bekijk hier de rest van de foto’s.

Volledige bericht bekijken

Sfeervolle Kerstmiddag

De KidsTime-middag op 14 december stond in het teken van Kerst. De middag begon met het maken van een leuke kerstknutsel en werd afgesloten met een lekker kerstdiner. Met kerstbomen en kaarsjes was het erg sfeervol.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Spannende Nummerjacht

De KidsTIme-middag op 16 november verliep in omgekeerde volgorde. Eerst werd er heerlijk gegeten: twee verschillende soepen met turksbrood en verschillende smeersels en een danoontje toe. Daarna gingen alle lampen in het hele Buurt-en-kerkhuis uit en verstopte de leiding zich.

De kinderen gingen in groepjes de 9 verstopte personen zoeken. Dat was heel spannend in het donker. Ze konden overal zitten: onder de piano in de kerkzaal, onder tafel in de voorkamer, op zolder tussen de kampspullen, achter het orgel, in de schuur, in de keuken of gewoon ergens achter een deur. Als je iemand gevonden had, kreeg je een nummer. Wie het eerste bij een verstopte kwam kreeg het hoogste nummer. Het was dus belangrijk om zo snel mogelijk iedereen te vinden. En dat viel niet mee. Maar het was wel een hele leuke activiteit.

Tot slot werd er limonade gedronken met een chocololly erbij.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Eerst gezellig samen eten.
Zit hier iemand?
De opbrengst wordt geteld.
En de winnaar is . . .
Volledige bericht bekijken

Jezelf in mini

Zaterdag 5 november konden we weer terecht in de eigen jeugdruimte. Tijdens deze KidsTime-middag maakten de kinderen een mini-versie van zichzelf. Nadat Marinus van iedereen een portretfoto had gemaakt, printte Roanne deze uit zodat de kinderen hun eigen hoofd op een aangeklede pop konden plakken. Het werden hele mooie en leuke poppetjes.

Na het knutselen aten we beneden in de huiskamer pannenkoeken en een fruitsalade met slagroom toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Herfst en Halloween

Het was weer erg gezellig tijdens de KidsTime-middag in Buurt-en-kerkhuis Bethel. De KidsTime-middag van 19 oktober stond in het teken van Herfst en Halloween. Door de kinderen werden verschillende versieringen, maskers en lampionnen gemaakt. Samen eten aan één grote tafel was ook leuk. Op het menu stonden broodjes worst en vlaflip.

Bekijk hier de rest van de foto’s.

Volledige bericht bekijken

Schildpad of kikker?

De bedoeling was om een schildpad te maken tijdes de knutsel-KidsTime-middag op 28 september in Bethel. Sommige kinderen maakten liever van de lege eigerdozeneen kikker, slag of krokodil. Ook goed. Het werden in ieder geval leuke creaties. Omdat we niet in de eigen jeugdruimte terecht konden vanwege de vluchtelingen, knutselden we in de kerkzaal van Bethel.

Als diner aten we macaroni en een slagroomwafel met hagelslag toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Wat kun je maken van een groene eierdoos?
Lekker, macaroni.
Volledige bericht bekijken

Winnen of verliezen

Tijdens de KidsTime-middag op zaterdag 17 september 2022 deden zo’n 22 kinderen verschillende gokspelletjes en leerden dat je daamee veel (nep)geld kunt verliezen. Het diner bestond uit verschillende pizza’s en verschillende smaken ijs met slagroom toe. Bekijk hier de foto’s.

Paardenrace
Vier op een rij
Smikkelen en smullen
Volledige bericht bekijken

Speciale slotmiddag

Het KidsTime-seizoen sloot met een speciale KidsTime-middag. Zoals gebruikelijk was er bij de start limonade en wat lekkers in ’t Valkennest. Daarna kon er gespeeld worden. Er waren natuurlijk de bekende spelletjes, zoals tafeltennis, sjoelen en tafelvoetbal. Dit keer stond er in de Bethelkapel ook een groot springkussen en waren er twee opblaas hobbelpaarden. Genoeg te spelen dus. De aanwezige 32 kinderen vermaakten zich prima. Ondertussen werd het eten opgediend in de tuin en de warme gerechten bereid op de barbeque. Het smaakte allemaal heerlijk. De maaltijd werd besloten met het roosteren van marshmallows.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Helicopter maken

Dat bleek toch iets lastiger dan van te voren gedacht. Uiteindelijk maakten alle 22 kinderen tijdens de KidsTime-middag op zaterdag 23 april een helicopter met draaiende rotor. Het was weer ouderwets gezellig met zoveel kinderen. Zou het komen omdat we pannenkoeken aten? Die werden volop gegeten. Als toetje kregen de kinderen een ijsje.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Geconcentreerd knutselen
En lekkere pannenkoeken eten
Volledige bericht bekijken

Paas-knutsel en spel-markt

Met een spelletjeskaart gingen de kinderen tijdens de KidsTime-middag op 6 april, aan de gang met verschillende kleine paas-knutsels en paasei-spelletjes. In de kapel waren eieren verstopt en natuurlijk waren er heel veel chocolade-eitjes te snoepen. Het eten was ook paas-achtig; met kippensoep, broodje ei en vanillevla met slagroom.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Paasknuselen
Paasgezelligheid
Paaseitjes werpen
Volledige bericht bekijken

Tegeltjes schilderen

Wat werden er weer kunstige werkjes gemaakt! Tijdens de KidsTime-middag op 26 maart beschilderden de kinderen met opaal glasverf verschillende tegeltjes. Eén van de deelnemers had zo de smaak te pakken dat het leek alsof hij productie op bestelling moest maken. De maaltijd bestond uit lekkere broodjes met frikandel, kaassouffle of bitterbal. Het toetje was een appel of banaan.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Het schildersatelier
De kunstenaars
Het creatieve resultaat
Even ontspannen
Volledige bericht bekijken

Verhitte hoofden

Tijdens de Spel-KidsTime op woensdag 9 maart werd er door de kinderen fanatiek meegedaan met de verschillende spelletjes. Sommige spelletjes in de grote zaal van Bethel zorgden voor verhitte hoofden bij de kinderen. Het was weer reuze gezellig en er werd veel gelachen. Ook het eten viel weer in de smaak; macaroni en vruchtenyoghurttoetje.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Slingertikkertje
Moordenaartje
Lekker macaroni eten
Volledige bericht bekijken

Play Mais KidsTime

Woensdag 16 februari kwamen twaalf kinderen naar de KidsTIme-middag. Van Play Mais werden poppetjes, dieren en nog veel meer gemaakt. Het was erg gezellig. Na het knutselen aten we soep met stokbrood. En een feestelijk toetje toe: een eierwafel met slagroom en aardbeien.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Play Mais in alle kleuren.
En een klein beetje instructie van Roanne.
Gezellig samen eten.
Smikkelen en smullen.

Volledige bericht bekijken

Kleien, boetseren, beeldhouwen

Na de corona-sluiting was het fijn om weer bij elkaar te zijn. Het was weer snel gewend. Op deze KidsTime-middag van 2 februari maakten twaalf kinderen de mooiste kunstwerken van klei. Daarna werd er gezamelijk Wraps gegeten met een bananenvlaflip toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Leander verdeelt de klei.
De kunstwerken in wording.
Lekker eten.
Volledige bericht bekijken

Wintersfeer

Wel eens een sneeuwuil gezien met een das om en muts op? Wij wel. Omdat de KidsTime-middagen nog niet kunnen plaatsvinden, kregen de kinderen weer een KidsTime-thuisknutsel te maken. Een sneeuwuil in onderdelen van foam. Zie hieronder het resultaat.

Marisa en Sophia
Stefan en Elisa
Marek
Maud
De sneeuwuil
En nog een keer Marek
Volledige bericht bekijken

Weer Thuis-KidsTime

Omdat de KidsTime-middag niet door kon gaan, hebben de kinderen een knutselwerkje thuis gekregen. Een houten hanger die je in elkaar moest zetten en versieren voor in de kerstboom, om zelf te verven of te kleuren. Marek was er blij mee, zoals je op de foto’s kunt zien.

Volledige bericht bekijken

KidsTime-middag afgelast

Vanwege het toenemende aantal corona-besmettingen vinden wij het niet verstandig om de KidsTime-middag op 20 november door te laten gaan. Ook de geplande KidsTime-middag van 8 december gaat niet door.

Voor januari krijgen alle kinderen weer een uitnodiging in de brievenbus.

Volledige bericht bekijken

Feest-KidsTime

Woensdagmiddag 3 november was het eigen feestje voor de kinderen in het kader van 100-jaar Bethel. Met spelletjes zoals koek- en snoephappen, spijkerpoepen en blikgooien werd het een gezellige happening. De maaltijd met patat en snacks en het versieren van je eigen toetje met cake en slagroom en snoepjes was een lekkere afsluiting.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Spijkerpoepen
Koekhappen
Lekker eten
Volledige bericht bekijken

KidsTime voor 100 jaar Bethel en samen met ‘Krijg de kleertjes’

Op zondagmiddag 31 oktober kwam een groepje trouwe KidsTime-kinderen bij elkaar om te zorgen voor de feestelijke versiering van Bethel. Er werden veel verschillende slingers gemaakt en opgehangen. Vier kinderen van de KidsTime-groep showden een outfit van ruilkleding van ‘Krijg de kleertjes’. ‘Krijg de kleertjes’ is een activiteit die één keer per twee maanden in Bethel een kinderkleding ruilbeurs organiseert. 

Bekijk hier meer foto’s.

Viersieringen maken
Modeshow
Volledige bericht bekijken

Mooie bomen

Tijdens de herfst-KidsTime-middag op 13 oktober, maakten de kinderen op zeer kunstige wijze een afbeelding van een boom. Met verschillende schildertechnieken ontstonden de mooiste variaties.

Na het schilderen werd er gezamenlijk gesmuld van aardapelen, broccoli, doperwten, boomstammetjes en verschillende soorten vla toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

De boom-schilderijen in de maak.
Lekker eten opscheppen. De keuze is reuze.
Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Kom je ook naar de Herfst-KidsTime-middag op woensdag 13 oktober?

Wat we gaan doen tijdens deze al weer tweede KidsTime-middag van het seizoen, zie je in onderstaande uitnodiging. Natuurlijk gaan we ook samen eten.

Aanmelden is niet meer nodig.

Volledige bericht bekijken

Pretpark knutselen

Tijdens de KidsTime-middag op 29 september, maakten de kinderen elk hun eigen pretpark. Met zo’n 15 kinderen was het weer reuze gezellig. Na het knutselen werd er gezamenlijk gegeten. Dit keer Pizza en ijs toe.

Bekijk hier de foto’s.

Met z’n allen knutselen aan één grote tafel.
Best lastig zo’n achtbaan knutselen.
Samen eten aan de ronde tafels in de huiskamer.
Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Kom je woensdag 29 september ook naar de KidsTime-middag? Aanmelden? Graag! Hieronder zie je wat we gaan doen. En uiteraard gaan we weer samen lekker eten en drinken.

Volledige bericht bekijken

Reuze gezellige BBQ

Als afsluiting van het KidsTime-seizoen, werden er tijdens de KidsTime-middag op 7 juli verschillende ‘levende’ spelen gedaan. Zoals levend kwartetten en levend wie ben ik, in de grote zaal van Bethel. En daarna was er heerlijk eten van de BBQ, lekker in de zon in de tuin. Als toetje mochten de kinderen marshmallows roosteren boven de BBQ.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Kom je woensdag 7 juli ook naar de laatste KidsTime-middag van het seizoen? Het is verstandig om je van te voren op te geven. Hieronder zie je wat we gaan doen. En uiteraard gaan we weer samen lekker eten en drinken.

Volledige bericht bekijken

Zonnebloemen en ijsjes

Met 17 kinderen was het weer reuze gezellig tijdens de KidsTime-middag op woensdag 23 juni 2021. Dit keer werden er zonnebloemen en ijsjes getnutseld. Dat viel warempel niet mee. Met ballonnen en papiermaché wat maar niet wilde drogen.

Als diner aten we krielaardappeltjes, broccoli of boontjes, kippenpoot of hamburger en een lekker schepijsje met pikkels toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Kom je woensdag 23 juni ook naar de KidsTime-middag? Het is verstandig om je van te voren op te geven. Hieronder zie je wat we gaan doen. En uiteraard gaan we weer samen lekker eten en drinken.

Volledige bericht bekijken

Spannende quiz

Of de quizvragen waren te makkelijk of de kinderen wisten gewoon veel. Eerst werd er tijdens de Quiz-KidsTime op woensdag 9 juni, individueel gespeeld. Daarna werd er gestreden in twee teams. De eindscore verscheelde maar enkele punten. Daarna aten de kinderen gezellig samen soep en brood met allerlei smeersels. En natuurlijk een ijsje toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Kom je woensdag 9 juni ook naar de KidsTime-middag? Het is verstandig om je van te voren op te geven. Hieronder zie je wat we gaan doen. En uiteraard gaan we weer samen lekker eten en drinken.

Volledige bericht bekijken

Mei: vogeltijd!

Als vanouds was het weer gezellig druk met 18 kinderen tijdens de KidsTime-middag op zaterdag 22 mei. Er werd naar hartelust geknutseld. De meest vreemde vogels werden gemaakt. Je kon ze maken naar een voorbeeld, maar ook zelf verzinnen. Er was er zelfs eentje die verdacht veel op een kat leek. Het diner bestond uit macaroni met een danoontje toe.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Kom je zaterdag 22 mei ook naar de KidsTime-middag? Het is verstandig om je van te voren op te geven. Hieronder zie je wat we gaan doen. En uiteraard gaan we weer samen lekker eten en drinken.

Volledige bericht bekijken

Sloop en bouw

Woensdagmiddag 28 april vond de eerste fysieke KidsTime-middag van dit jaar plaats in Bethel. De 16 kinderen en ook de leid(st)ers vonden het fijn elkaar weer in levende lijve te ontmoeten. Er werd tijdens deze KidsTime-middag naar hartelust gesloopt. Heel veel oude en afgedankte apparatuur moest het ontgelden. Op grote houten platen demonteerden zo’n 16 kinderen allerlei apparaten. Daarna werd geprobeerd om er iets nieuws van te maken. Dat bleek lastiger dan gedacht. Er verschenen enkele robots en binnenste buiten gekeerde apparaten. Niet alleen was het slopen leuk, maar ook leerzaam. Zo vaak zie je niet wat er in een computer, wekkerradio of koffiezetapparaat zit. De kinderen hadden het te druk om aan tafel te gaan, dus werden er tosti’s uitgedeeld.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Heel voorzichtig gaan we weer van start. Kom je woensdag 28 april ook naar de KidsTime-middag? Het is verstandig om je van te voren op te geven. Hieronder zie je wat we gaan doen. En uiteraard weer samen lekker eten en drinken.

Volledige bericht bekijken

Ei, ei, ei

In de week voor Pasen kwam er een zwart ei bij de kinderen in de brievenbus. Met een bijgeleverd plastic staafje kon je kleuren tevoorschijn krassen. Daarna kon je ei ophangen aan een mooi lintje. Van een aantal kinderen kregen we de foto’s van mooie eieren.

Vanaf april gaan we weer live KidsTime-middagen organiseren. We hebben er zin in!

Nelleke van Kooij

Volledige bericht bekijken

KidsTime fotowedstrijd

KidsTime-thuismomentje van februari: fotowedstrijd. De kinderen kregen een fotolijstje in de brievenbus. Het was de bedoeling dat je jezelf laat fotograferen waarbij je een schilderij nadoet. Jammer genoeg waren er niet zoveel inzendingen, maar dit zijn de resultaten.

Nelleke van Kooij

Volledige bericht bekijken

KidsTime-thuismoment

KidsTime thuismomentje van februari: fotowedstrijd. De kinderen kregen een fotolijstje in de brievenbus. Een lijstje om te versieren, maar er moet natuurlijk een foto in. Het was de bedoeling dat je je zelf laat fotograferen waarbij je een schilderij nadoet. Dus jezelf en het schilderij naast elkaar. Als de foto en het schilderij per mail opstuurde, krijg je in ieder geval een afdrukje van ons dat in je fotolijstje past. Verder zijn er prijzen te verdienen voor de 3 leukste/origineelste foto’s. Volgende keer meer hierover.

Volledige bericht bekijken

Thuis-KidsTime

Helaas, de geplande KidsTime middag op 16 december kon niet door gaan. En ook de KidsTime middagen in januari zullen we moeten cancelen. Daarom hebben de kinderen weer een knutselpakketje in de brievenbus gekregen voor een eigen thuis KidsTime momentje. Ze kregen materiaal om in een glazen pot een winter/lente tafereel te maken.

Volledige bericht bekijken

Spel-KidsTime

Helaas, de geplande KidsTime middag op 11 november kon niet doorgaan. Maar gelukkig, op 28 november verwelkomden we weer een groepje kinderen! Eerst met elkaar limonade drinken en sintsnoepjes eten en toen elkaar uitdagen met spelletjes en kunstjes in een laddercompetitie. We aten daarna kipkerrie en een lekkere wafel met slagroom als toetje. Heerlijk om weer een KidsTime-middag gezellig met een groepje leuke dingen te doen.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Ja hoor, we kunnen weer! Kom je zaterdag 28 november ook naar de KidsTime-middag? We gaan een laddercompetitie doen. En uiteraard weer samen lekker eten en drinken.

Volledige bericht bekijken

Halloween KidsTime

Zaterdag 31 oktober was het Halloween. Er waren veel kinderen naar de KidsTime-middag toegekomen om gezellig samen te knutselen, te eten en langs de deuren te gaan. Na groene limonade met wormen, maakten de kinderen spinnen, maskers en mummies.

Aansluitend werden er mummiepizza’s, broodjes met afgehakte vingers en spinneneieren gegeten. Daarna gingen de kinderen twee aan twee achterlangs door de tuin naar de voorkant van Bethel, waar de ouders stonden te wachten. In de tuin bleken drie griezelige figuren verstopt te zitten, die de kinderen aan het schrikken maakten.

Elke kind had een tasje met een mandarijn meegekregen dat, na het langs de deuren gaan, aardig gevuld werd met snoepgoed.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Zaterdag 31 oktober is er weer een KidsTime-middag. Kom jij ook? We gaan weer leuke dingen doen en lekker eten. Er kunnen maar 20 kinderen meedoen, dus als het vol is is het vol. Wil je zeker zijn van deelname? Meldt je dan aan via info@jeugdwerkdenhaagwest.nl.

Volledige bericht bekijken

Spelletjes spelen

Heerlijk spel doen in de kapelzaal van Bethel. Dat was het KidsTime-programma van 10 oktober. Kreeftentikkertje, slingertikkertje, flessenbal; ruimte genoeg hiervoor. Daarna met z’n allen lekkere macaroni eten in ’t Valkennest.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Uitnodiging KidsTime

Zaterdag 10 oktober is er weer een KidsTime-middag. Kom jij ook? We gaan weer leuke dingen doen en lekker eten. Er kunnen maar 20 kinderen meedoen, dus als het vol is is het vol. Wil je zeker zijn van deelname? Meldt je dan aan via info@jeugdwerkdenhaagwest.nl.

Volledige bericht bekijken

Playmais, altijd leuk

Het is verbazend om te zien wat de kinderen tijdens de KidsTime-middag op woensdag 23 september allemaal wisten te maken van Playmais. Van dinosauriers tot een trein. Ze waren zo intensief ermee bezig dat het broodje hamburger en het ijsje er bijna bij inschoten. Bekijk hier enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Vangspelletje maken

Tijdens de KidsTime-middag op zaterdag 12 september maakten de kinderen van een lege fles een vangspelletje. Daarvoor was het nodig om eerst een surprise-ei op te eten. Als diner aten we pizza met ijs toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

KidsTime start weer

Op 12 september kun je weer naar KidsTime komen. Je moet je wel van te voren opgeven omdat we ons moeten houden aan de corona-regels. Lees hieronder in de uitnodiging hoe en wat.

Volledige bericht bekijken

KidsTime thuisactiviteit

Het zand-knutselwerk, dat KidsTime bij de kinderen heeft thuisbezorgd, viel in goede aarde. De mooiste variaties werden gemaakt. Van een aantal kinderen ontvingen we foto’s waarop zij trots hun met gekleurd zand versierde raceauto of zeepaard tonen.

Bekijk hier nog meer foto’s.

Volledige bericht bekijken

KidsTime op afstand

Hoe houdt je het contact met de kinderen als de KidsTime-middagen niet door kunnen gaan? 

De leiding mist de kinderen wel. Zouden de kinderen de KidsTime-middagen ook missen? Om toch iets te laten horen en een beetje van de KidsTime-sfeer te laten proeven, stelden Leander en Nelleke zo’n 70 knutselpakketjes samen. Die worden komende tijd bij alle kinderen uit het ledenbestand thuis bezorgd.

Volledige bericht bekijken

KidsTime Knutselmiddag

Op woensdag 4 maart brachten de kinderen melkpakken mee naar de KidsTime-middag. Daarmee werden de mooiste dingen geknutseld. Van vogelhuisje tot trein en van robot tot pennenbak. Na het knutselen werd er soep gegeten met een danoontje toe.

Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Agenda KidsTime

Zet de volgende KidsTime-middagen in je agenda:

  • woensdag 4 maart,
  • zaterdag 21 maart,
  • woensdag 8 april,
  • zaterdag 25 april,
  • woensdag 13 mei,
  • zaterdag 13 juni

En houd je brievenbus of de website in de gaten voor de uitnodiging.

Volledige bericht bekijken

Gezellige filmmiddag

Wat wil je nog meer? Op een regenachtige zaterdagmiddag gezellig met z’n allen een leuke film kijken. Met een bakje chips, zoute stokjes en popcorn. En tijdens de film limonade, pizza en tosti’s. Dat kon allemaal tijdens de KidsTime-filmmiddag op 15 februari in ’t Valkennest. Bekijk hier nog enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Mozaiek-KidsTime-middag

Op woensdag 22 januari maakten de kinderen tijdens de KidsTime-middag mooie schilderijtjes met mozaiek-stickers. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Het was best een gepriegel.

De gezamenlijke maaltijd bestond uit kipnuggets, krielaardappeltjes, appelmoes en komkommer en tomaat. Het toetsje was vruchtenyoghurt.

Bekijk hier enkele foto’s. 

Volledige bericht bekijken

KidsTime Kerst

Tijdens de KidsTime-middag op zaterdag 14 december versierden de kinderen kerstkaarten, kerstkransen, kerstklokken en maakten minikerstmutsen. Daarna . . . Lees hier verder en bekijk enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

KidsTime slangen

Op 27 november gingen we slangen maken. Het huidje was er al en met stukjes stof kon je de slang maken zoals je het zelf mooi vindt. Lees hier verder en bekijk enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Sinterklaas-quiz

Op zaterdag 16 november deden we een quiz, waarbij je alleen ja of nee mocht zeggen. Dat was moeilijker dan je dacht! Op deze dag kwam ook Sinterklaas aan in ons land en hij had voor ons al een brief en een zak met cadeautjes verstopt. Door het spelen van het ja/nee spel kwamen we erachter waar de zak verstopt was. We aten een lekker broodje worst en een pannenkoek toe.

Bekijk hier enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Kunst-KidsTime

Twintig kinderen kwamen 30 oktober naar ’t Valkennest om iets te maken dat we ‘speelse kunst’ noemden. Na het drinken van een beker limonade en wat lekkers ging de kast met knutselspullen open. Iedereen mocht zelf kiezen wat ze wilden gebruiken, er was slechts één opdracht: maak een kunstwerk en . . . Lees hier verder en bekijk enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken

Levende spelen

Op 9 oktober speelden de kinderen spellen zoals levend kwartet. De maaltijd was dit keer soep, Turks brood en allerlei lekkere dingen om op het brood te doen.

Volledige bericht bekijken

Zandschilderen

In Bethel was op 25 september de eerste KidsTime-middag van het nieuwe jeugdwerkseizoen. We beginnen altijd met samen een beker limonade te drinken met iets lekkers erbij. Daarna gaan we de activiteit doen en dit keer maakten de kinderen mooie schilderijen met gekleurd zand. De maaltijd was lekkere patat met frikandel en komkommer en tomaatjes en een ijsje toe.

Bekijk hier enkele foto’s.

Volledige bericht bekijken
Menu