Nieuw: Kliederkerk

in

Jeugddiensten

hierbij de uitnodiging voor een nieuwe activiteit: KLIEDERKERK.

Wat is Kliederkerk?

Een vrolijke en speelse activiteit op een zondagmiddag: kinderen en volwassenen die samen een bijbelverhaal of bijbels thema ontdekken op een creatieve manier. Kliederkerk is overgewaaid uit Engeland, waar het ‘Messy Church’ heet: rommelkerk. Het mag er dus gezellig rommelig aan toegaan!

Voor wie is het?

Mensen van alle leeftijden zijn welkom. De idee is dat generaties samen optrekken en samen zoeken.

Aan wie we dan concreet denken? Misschien wil je als ouder samen met je kinderen iets doen met bijbelverhalen of met geloven, en zoek je een plek waar je dat (samen met anderen) kunt doen? Misschien wil je wel ‘iets’ met geloof of kerk, maar vind je dat niet bij traditionele kerkdiensten? Of misschien vindt u het leuk om samen met uw kleinkinderen een gezellige en zinvolle middag te beleven? Misschien ben je vertrouwd met geloven, maar zoek je naar nieuwe vormen van kerk-zijn? Voor jezelf en samen met anderen? Dan kan Kliederkerk iets voor jou/u zijn!

Iedereen is dus welkom: kinderen en ouders, jongeren en ouderen, mensen uit de buurt, of je nu kerkelijk bent of helemaal niet. En neem gerust nog iemand mee!

Wat doen we? Kliederkerk duurt ongeveer twee uur. In die tijd hebben we drie rondes: samen ontdekken, samen vieren, samen eten. Deze eerste keer doen we dat allemaal rond het thema ‘Sporen zoeken’. We gaan op zoek naar sporen van God en van het goede. En welke sporen laten we zelf na?

In de eerste ronde staat creativiteit centraal: foto’s maken, speurtocht, puzzelen en andere creatieve workshops. Deze activiteiten worden door kinderen en volwassenen samen gedaan.

In de tweede ronde komen de diverse lijnen bij elkaar in de viering. We maken dit keer (nader) kennis met Zacheüs, een nieuwsgierige en moedige spoorzoeker uit de bijbel. De viering is laagdrempelig en kort. Liedjes, lichtjes en een verhaal zijn de belangrijkste ingrediënten. Met de derde ronde, een eenvoudige maaltijd, sluiten we de Kliederkerk af.

Aanmelden is een must! Graag vóór woensdag 22 september bij info@jeugdwerkdenhaagwest.nl

Delen:

Het laatste nieuws

Menu