Opnieuw grote belangstelling voor Lichtjeskribbetocht

in

Kerstfeesten

Op Kerstavond, 24 december, organiseerden de vrijwilligers van de kindernevendiensten Maranathakerk en Bergkerk, met hulp van verschillende gemeenteleden een Lichtjeskribbetocht.

Omdat het weer zeer slecht was en het niet verantwoord was om de bosjes van Pex in te gaan was er een kerstwandeling uitgezet met zes tableau vivants van het kerstverhaal in de verschillende ruimten onder de Bergkerk.

Zo’n honderdtien deelnemers, jong en oud, verzamelden zich vanaf half zeven uur bij de Bergkerk. Daar werden ze opgevangen door een romeinse opperbevelhebber (ds. Mark van der Laan). Alle kinderen kregen een lampion mee (van Marleen en Wietze).

In groepjes ging men op pad om dan op aanwijzingen van engelen (Lizette, Jet, Jade, Anje, Durkje en Cecile) een weg te volgen langs zes kerstscènes. Als eerste moest men zich op deze reis, in opdracht van keizer Augustus, laten inschrijven bij een romeinse soldaat (Elise). Daar werd men ook toegezongen door twee engelen.

Vervolgens kreeg men bij de drie Wijzen (Carolien, Jan en Peter) te horen dat een ster hen de weg wees naar een koning die zou zijn geboren.

Het volgende tableau vivant toonde koning Herodes (Sander), die geschokt reageerde op de berichtgeving over een nieuwe koning en waar de bedienden (Roosmarijn en Merel) spekkies en Mariakoekjes aan de voorbijgangers uitdeelden.

De reis werd vervolgd naar de Bethlehem, daar trof men een overvolle herberg, waar volgens de herbergier (Janke) echt geen plek was.

Daarna kwam men bij een namaak vuurtje. Daar hielden de herders (Zion, Maartje en Marco) de wacht bij hun schapen. Zij vertelden van de baby die ze hadden gezien; van het koningskind dat is geboren.

Na de herders konden de reizigers een kerstwens maken bij twee engelen (Karen en Ada).

Vervolgens vertelde de laatste engel (Anje) de reizigers waar de redder van de wereld is geboren. Zo kwam men via een sterrenspoor bij de stal waar Jozef en Maria (Hanne en Frouckje) blij hun kindje Jezus toonden. De kerstwensen werden in de kerstboom, die naast de stal stond, gehangen.

Tot slot werd er boven in de hal van de kerk (door Sinne en Nelleke) warme en koude chocolademelk, limonade koffie en thee geschonken met iets lekkers erbij. Daarna werd er rond Warner aan de piano verschillende kerstliederen gezongen.

Doordat allen die de Lichtjeskribbetocht gelopen hadden zich bij de volkstelling hadden moeten laten inschrijven werd duidelijk hoeveel kinderen en volwassenen hadden genoten van deze mooie Kerstavond.

Nog meer foto’s zien? Bekijk ze hier.

Delen:

Het laatste nieuws

Menu